RF2 problem z przycinaniem sie gry

12/11/2018 - 16:07
modlicha
Piotr Wojdylo
Administrator
Posts: 871
Registration: 15/06/2014 - 18:34
Nie badałem tego organoleptycznie, ale od kiedy zainstalowałem rf2 w 2014 roku to w wielu poradnikach było : "Nie instalować rfactora na partycji systemowej"

Znaczy ja w ogóle to na systemowej partycji mam tylko windowsa i kilka kluczowych programów jak firewall i antywirus.
Reszta programów na oddzielnej partycji.
A większości jak się tylko da to programy typu portable - bez ingerencji i śladów w systemie. I tak od 4 lat nie zaśmiecony win 7 sobie śmiga.
Edited by: modlicha - Mon, 12/11/2018 - 16:07

 

12/11/2018 - 17:08
Adrian Kot
Adrian Kot
User
Posts: 28
Registration: 03/05/2014 - 16:11
Ja mam zainstalowanego RF na SSD tak samo jak bf1 , i tylko to jest tam zainstalowane. Dysk pojemność 240 GB i nie mam żadnych ścinek wszystko plynnie
13/12/2018 - 22:19
Bartosz Kopciuch
Bartosz Kopciuch
User
Posts: 21
Registration: 31/03/2017 - 18:00
Na dzien dzisiejszy nie mam opcji zeby RF2 instalowac na SSD , mam tylko 128 GB, system + jakies programy po czyszczeniu udalo sie uzyskac 55GB wolnego miejsca na tym dysku i musi tak zostac. Na poczatku RF 2 mi sie nie scinal teraz nawet po przeinstalowaniu gry jest tak samo caly czas. Chyba sobie w RF2 nie pojezdze. Zaraz po czyszczeniu nawet udalo sie pojechac kilka okrazen bez scinki ale teraz jak wlaczam za kazdym razem to sie tnie niemak na kazdym okrazeniu przynajmniej raz na ostro. Potrafi spowolnic, ze stawka mnie wyprzedza na prostej w moment mimo, ze mam gaz przy podlodze. Straszna lipa nie da sie jezdzic a szkoda bo RF2 rbi robote. Moze moj komp juz nie jedt tak wydajny.
Edited by: Bartosz Kopciuch - Thu, 13/12/2018 - 22:24
13/12/2018 - 23:13
Makatak
Kamil Anikiej
Administrator
Posts: 444
Registration: 20/03/2013 - 18:05
Dyski SSD są obecnie bardzo tanie, więc nie widzę dużego problemu w zakupie nawet 120gb kolejnego ssd.

14/12/2018 - 01:17
Sync
Tomasz Bartkiewicz
User
Posts: 140
Registration: 10/10/2014 - 16:39
A tak już mam pomysł kompletnie od czapy... bo wydaje mi się że on wspiera niedostatki w Ram, ale może działa w jakimś jednak sensie podobnie do „intel optane” lub „amd StoreMI”. Co jakbyś pendrive usb 3.0 wpiął w port usb 3.0 i sformatował go jako „Ready Boost”? Ale chyba to wsparcie dla ram tylko jest nie dysku ale możesz sprawdzić. Co do SSD to teraz bardzo tanie są.
Edited by: Sync - Fri, 14/12/2018 - 01:18
15/12/2018 - 00:37
krispos
User
Posts: 13
Registration: 22/10/2013 - 19:25
Ten sam problem co u kolegi w rozpoczętym temacie. Na SSD miałem takie spowolnienia że nie dało się jechać ( zainstalowana gra na systemie jakby co). Reinstal i inne tutaj przytoczone rozwiązania nie przyniosły rozwiązania. Ktoś powiedział żeby wywalić oprogramowanie GeForce Experience które ponoć muli dyski SSD i pomogło !!!!!!!!!!!!!! Na razie wszystko jest ok, nie wiedzę żadnym problemów.

Jednak cofam, nie pomaga.Znowu to samo :( . Może wczoraj byłem na serwerze sam dlatego było ok. Na razie śmigam na HDD tam jest ok
Edited by: krispos - Sat, 15/12/2018 - 12:49