Project Cars 2 - problemy - porady

13/08/2019 - 18:28
PLkris
Kris Kaczmarkiewicz
User
Posts: 213
Registration: 28/02/2013 - 19:48
Ogólnie ma sporo linków dot. PC2, wystarczająco długo (prawie 250h) gram w tą grę, że mogę się podzielić informacjami jeśli będziecie zainteresowani.

Toro,

Pewnie że będziemy zainteresowani, każde przydatne linki z informacjami, ustawieniami, dodatkami itp. są tu mile widziane tym bardziej że jest to dla nas nowa platforma na której powstanie Liga.
Tak więc jeśli uważasz że masz coś co się przyda wszystkim to zapodaj to ;)
15/08/2019 - 13:57
Danonak
Wojciech Osadowski
User
Posts: 444
Registration: 30/06/2013 - 22:24
To ja tylko podrzucę info po ostatnim wyścigu.

Miałem zaplanowaną i wybraną strategie pitstopów. Po kontakcie i uszkodzeniach w moim samochodzie chciałem zjechać na pitstop i niestety po wciśnięciu przycisku odpowiedzialnego za przywołanie pitstopu dostałem informacje, że pitstop jest obecnie niemożliwy. I taka informacja była dawana za każdym razem przywołania pitstopu nawet po ręcznej zmianie strategi na domyślną i edytowaniu tej domyślnej pod aktualną potrzebę.
15/08/2019 - 14:11
modlicha
Piotr Wojdylo
Administrator
Posts: 947
Registration: 15/06/2014 - 18:34
Miałem tak kilka razy nawet na treningu offline - tylko mi spotter mówił "mamy zakłócenia w komunikacji radiowej, powtórz komunikat jeszcze raz". Czy to było to samo? Mówił coś spotter do Ciebie? Wygląda jakby zaplanowana opcja losowa, żeby uprzykrzyć życie kierowcy.

Nie należy się też zbytnio zdziwić, jeśli w trakcie zmiany opon zespół poinformuje, że "mają problem z nakrętką od jednego koła, czekaj cierpliwie" .. i czeka się dodatkowe 15-20 sekund.

Musimy poszukać czy te losowe "atrakcje" są gdzieś do wyłączenia.

 

15/08/2019 - 15:26
Danonak
Wojciech Osadowski
User
Posts: 444
Registration: 30/06/2013 - 22:24
Na początku miałem tylko radiowy komunikat, że nie mogą mnie teraz przyjąć i mam spróbować na następnym okr. I było tak przez 10-20 min spokojnie. Ale w pewnym momencie zaczęły się takie przerywane komunikaty o problemach z łącznością jak to opisuje Modlicha.
15/08/2019 - 16:45
Toro
Tomasz Toronski
User
Posts: 6
Registration: 11/08/2019 - 20:18
Mam pytanie co do dwóch serwerów które są postawione, czy jest szansa zmienić je na rankingowe? Opcja ta jest do ustawienia podczas tworzenia serwera (screen). Niestety włączając tą opcję, tak ja w opisie, zmienia do wartości domyślnych flagi i kary.

Co do problemów które opisywaliście związane z losowymi wydarzeniami w pitstopie, to opcja jest do wyłączenia w ustawieniach realizmu - 'Błędy przy zjeździe do boksu' (screen).
Edited by: Toro - Thu, 15/08/2019 - 16:55
15/08/2019 - 17:02
Makatak
Kamil Anikiej
Administrator
Posts: 466
Registration: 20/03/2013 - 18:05
Ja nie sądzę, żeby celem ludzi jeżdżących tutaj było nabijanie jakiejś bezsensownej licencji. No i dodatkowo, ta opcja daje mniejsza kontrolę adminom nad serwerem.

15/08/2019 - 17:33
smigiel
Piotr Smigielski
Administrator
Posts: 546
Registration: 07/03/2013 - 23:57
na IRG stoją serwery dedykowane

Król mówi co chce, jak chce i kiedy chce. Bo kto Królowi zabroni?

Fuck political correctness!

15/08/2019 - 17:46
Toro
Tomasz Toronski
User
Posts: 6
Registration: 11/08/2019 - 20:18
Obiecane linki:

1. Dla tych co mają lepsze kierownice od Thurstmastera czy Fanateca, polecane są ustawienia FFB PRO od SlawekTX3 (link).

2. Jeszcze inne ustawienia FFB od The perfect flavor (link).

3. Cały temat odnośnie ustawień FFB po polsku (link).

4. Temat odnośnie ciśnień opon w różnych klasach pojazdów (link).

5. Cyfrowa instrukcja (link).

6. Wyjaśnienie licencji wyścigowej (link).

7. Poradnik do setupów by Nighttiger (link).

8. Tips & Tricks (link).

9. Cała, porządnie zrobiona seria filmów na YT od gościa współpracującego z SMS (link).
Edited by: Toro - Sat, 17/08/2019 - 15:08
15/08/2019 - 18:28
IRG Administration
EMPEROR
Administrator
Posts: 554
Registration: 09/03/2013 - 17:27
OK some changes in the DS setups


PIT STOP ERRORS ALLOWED - OFF
ONLINE_REPUTATION_ENABLED - ON
15/08/2019 - 23:22
Oldracer
Krzysztof Mijas
User
Posts: 139
Registration: 26/03/2013 - 18:52
Co do serwerów to widać tylko #1 i to trzeba czasami kilka razy odświeżyć, po nazwie raczej też nie wyszukuje.