Project Cars 2 - problemy - porady

22/09/2019 - 15:36
Kogut
Lukasz Kogut
User
Posts: 44
Registration: 24/07/2018 - 22:40
Wez zrob hotspota z komorki i zobacz wtedy jak to dziala.sprawa sie wyjasni nieco gdzie problem
22/09/2019 - 17:54
Pyjter
Piotr Sojda
User
Posts: 62
Registration: 11/12/2016 - 08:20
Po zrobieniu hotspota z telefonu w nju mobile widzi za każdym razem … i w samej klasie GT3 znajduje za każdym razem 28 serwerów, podczas gdy z routera upc obojętnie czy po kablu czy z wifi widzi od 4 do 8 serwerów.

Czyli jednak coś z tym upc nie tak pewnie w routerze ustawione. Jakieś sugestie ?
22/09/2019 - 19:32
Makatak
Kamil Anikiej
Administrator
Posts: 465
Registration: 20/03/2013 - 18:05
W routerze jeśli jakiś jest to wyłącz całkowicie firewall i zobacz czy coś to dało. Jeśli nie, to najprawdopodobniej problem bardziej z dostawcą związany niż z jakimiś ustawieniami.

22/09/2019 - 20:49
Pyjter
Piotr Sojda
User
Posts: 62
Registration: 11/12/2016 - 08:20
Ani wylaczenie firewalla ani port forwarding nie pomaga. Bede musial sie z tym pogodzic.
02/10/2019 - 00:32
Oldracer
Krzysztof Mijas
User
Posts: 137
Registration: 26/03/2013 - 18:52
U mnie jest dokładnie tak samo jeżeli chodzi o wyszukiwanie serwerów ale nie mam problemu z pingiem jak się połączę, wszystko jest stabilne nic nie skacze a ni mi ani ja innym.

Konsultant z UPC też mi nie pomógł muszę znać adresy tych serwerów abym mógł sprawdzić ping i czy pakiety się nie gubią , sprawdzę na łączu przez komórkę UPC i porównam i będę miał wtedy konkret aby im pokazać w czym problem.
02/10/2019 - 10:13
Pyjter
Piotr Sojda
User
Posts: 62
Registration: 11/12/2016 - 08:20
Chciałem przelaczyc router w tryb bridge i podlaczyc swoj router, ale wyglada na to ze go wyrzuciłem. Lecz czy to by mogło cos dac?

Na necie jest temat o PUMA6 (cokolwiek to jest) i o pingach na tym connect boxie w upc.
Edited by: Pyjter - Wed, 02/10/2019 - 10:17
02/10/2019 - 10:45
Oldracer
Krzysztof Mijas
User
Posts: 137
Registration: 26/03/2013 - 18:52
Jeszcze spróbuję pominąć modem i podłączyć się do dekodera horizon on też działa jako modem odpadnie kwestia ustawień modemu no chyba że mają takie same , albo będzie to wynikać już że sygnał jaki do nas dociera jest już do bani.
A Ty do czego jesteś podpięty? A i jeszcze jedno też jestem ze Śląska.
Edited by: Oldracer - Wed, 02/10/2019 - 10:54
02/10/2019 - 11:12
Oldracer
Krzysztof Mijas
User
Posts: 137
Registration: 26/03/2013 - 18:52
Znalazłem rozwiązanie problemu wyszukiwania, w ustawieniach Steama zmieniłem wartość "maks. Pingi / minutę" z 5000 na 1500 i wyszukuje prawidłowo tu instrukcja gdzie to jest http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?55698-Troubleshooting-Project-CARS-2-Dedicated-Server
może to połowiczne rozwiązanie skoro jeden dostawca sobie z tym radzi a drugi nie ,ale działa .
Jeżeli chodzi o skakanie po trze to na pewno to nie pomorze musisz szukać przyczyny gdzie indziej.
:)
Edited by: Oldracer - Wed, 02/10/2019 - 11:13
02/10/2019 - 12:50
Pyjter
Piotr Sojda
User
Posts: 62
Registration: 11/12/2016 - 08:20
O! Jesli dziala to super. Jak wroce z roboty po potestuje :)
02/10/2019 - 19:17
Kogut
Lukasz Kogut
User
Posts: 44
Registration: 24/07/2018 - 22:40
Oldracer: Znalazłem rozwiązanie problemu wyszukiwania, w ustawieniach Steama zmieniłem wartość "maks. Pingi / minutę" z 5000 na 1500 i wyszukuje prawidłowo tu instrukcja gdzie to jest http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?55698-Troubleshooting-Project-CARS-2-Dedicated-Server
może to połowiczne rozwiązanie skoro jeden dostawca sobie z tym radzi a drugi nie ,ale działa .
Jeżeli chodzi o skakanie po trze to na pewno to nie pomorze musisz szukać przyczyny gdzie indziej.
:)


Musisz byc ze slaska bo dobry z Ciebie górnik.